Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 24 mei

Welke vrouw, die tien penningen heeft en één penning verliest, steekt niet een lamp aan en veegt het huis en zoekt zorgvuldig, totdat zij die vindt?
Lukas 15 vers 8

Op een maandagmiddag belandde een 88-jarige dame uit Almelo in een diepe sloot. Er stond gelukkig geen water in, maar ze kwam er op eigen kracht niet uit. Er liep ook niet direct een weg langs; haar hulpgeroep werd niet gehoord. Pas ’s nachts werd ze door een diensthond van de politie gevonden. Ze was bij kennis, maar moest naar het ziekenhuis.

De vrouw in de dagtekst zocht naar het muntstuk dat ze verloren had. Zij is een beeld van de Heilige Geest. Hij is altijd werkzaam om arme mensen te zoeken die van God zijn afgedwaald. Ze leven in de duisternis; daarom werpt Hij het licht van het evangelie op hen. De viezigheid in huis wordt opgeveegd; Hij probeert het kwaad in het leven van de mensen weg te doen. De Geest van God zoekt zorgvuldig. Als Hij een mens vindt die tot God wil gaan om zijn zonden te belijden, een mens die de Heere Jezus als zijn Zaligmaker wil aanvaarden, dan verblijdt Hij Zich.

In de hemel is grote blijdschap over elk mens die zich laat vinden. De Vader, de Zoon en de Geest, Zij verheugen Zich zeer en oprecht!