Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 20 september

Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.
Johannes 14 vers 6

Op 20 september 2019 hield de politie in Velsen-Noord een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij had nog een boete openstaan: hij moest 500.000 euro betalen voor het overtreden van de Opiumwet en voor witwassen. Als hij niet betaalde, werd hij 540 dagen opgesloten in de gevangenis. Maar het uitzitten van die straf hief niet de verplichting op om te betalen. Anders zou hij in anderhalf jaar tijd een half miljoen euro hebben verdiend – door alleen maar te zitten!

Gods oordeel over de zonde is uiterst streng, maar strikt rechtvaardig: eeuwige opsluiting in de hel. Mensen mogen dat best te streng vinden, maar God spreekt dat vonnis uit en Hij voert dat ook uit. Daar is geen ontkomen aan.

Ja, toch wel! Er ís een weg om aan dat vreselijke oordeel te ontkomen. Die Weg, dat is Christus. Door te geloven in Hem en Zijn verzoeningswerk aan het kruis kan ieder worden gered. Hem worden alle zonden vergeven; z’n hele schuld wordt kwijtgescholden. Hij hoeft niet meer te zitten en niet te betalen. Hij wordt als gerechtvaardigde een kind van God de Vader.

 

Het dagboek bestellen?