Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 16 augustus

Ook u heeft Hij met Hem levend gemaakt, u die dood was door de overtredingen en de zonden.
Efeze 2 vers 1

Een organisatie in Zuid-Korea organiseert bijzondere bijeenkomsten. Mensen wordt de mogelijkheid geboden om tien minuten lang in een gesloten lijkkist te liggen. Ze voelen dan – dat is tenminste het idee – een beetje hoe het is om dood te zijn. De hoop van de organisatie is dat ze daarna extra genieten van hun leven.

Het is waar: om werkelijk te genieten van het leven, moet je de dood achter je gelaten hebben. Ieder mens wordt door God gezien als dood in zijn zonden. Dan kun je wel een levensgenieter zijn, maar het ware leven heb je niet en ken je niet.

Wie zich tot God bekeert en in de Heere Jezus gelooft, díe wordt levend gemaakt. Hij wordt wedergeboren. Hij ontvangt leven uit God. Dat is het nieuwe leven, het ware leven. Dan begint het ‘echte genieten’.

We hoeven daarmee niet te wachten tot we in de hemel zijn. We mogen er op aarde al mee beginnen. Het leven met God, de wandel met de Heere Jezus maakt rijk en gelukkig. De wereld begrijpt daar niets van, maar het is met niets te vergelijken.