Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 14 juni

Toen namen zij de sleutel en deden open.
Richteren 3 vers 25

Thomas en Anne Meijs gaven elkaar het jawoord, op 7 mei 2020 in het Stadskantoor in Alkmaar. Op weg daarnaartoe verloor de bruidegom de sleutels van de trouwauto. Ze belandden met een plons in een aftakking van het Noordhollands Kanaal. Na de trouwplechtigheid riep het stel de hulp van de brandweer in. Duikers zochten een half uur, maar vonden geen sleutel. Het liep uit op een ritje naar Tholen; daar lagen de reservesleutels.

Daarvoor heb je sloten: om mensen zonder sleutel buiten te houden. Wat is de sleutel van de hemelpoort? Anders gezegd: waardoor gaat de deur van de hemel voor ons open?

Enkel en alleen door het geloof in de Heere Jezus Christus. Uitsluitend door de bekering tot God en de belijdenis van onze zonden voor Hem.

Er is geen andere ‘sleutel’. Waarom zou er ook een andere nodig zijn? God heeft het ons mensen zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Hij gaf Zelf Zijn Zoon. En de Heere Jezus heeft alles volbracht. We hoeven het alleen maar in het geloof te aanvaarden. Wat zou mensen dan toch tegenhouden?

Geplaatst op Categorieën Homepage