Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 10 mei

Ik ben het Die dat weet en ben er Getuige van, spreekt de HEERE.
Jeremia 29 vers 23

Eind 2018 werd in Australië een nieuw bankbiljet van 50 dollar in gebruik genomen. In mei 2019 waren er al zo’n 46 miljoen exemplaren in omloop. Toen werd er een spelfout op het briefje ontdekt. In het Engelse woord responsibility ontbrak de laatste ‘i’. Op het biljet staat een foto van het eerste vrouwelijke parlementslid Edith Cowan, plus een deel van haar eerste toespraak in het parlement. Daarin staat de taalfout. Je hebt er wel een vergrootglas voor nodig om die te kunnen zien.

God ziet alles. Daar heeft Hij geen loep of bewakingscamera voornodig. Hij is er gewoon Getuige van, omdat Hij alomtegenwoordig is en de Alwetende. Daarom is voor Hem niets verborgen.

Dat is een angstaanjagende gedachte voor ieder die nog steeds met zonden beladen is. Wie zijn knieën voor God heeft gebogen en als antwoord daarop volledige vergeving heeft ontvangen, heeft geen enkele reden om bang te zijn. Hij is immers gerechtvaardigd! God ziet hem zonder zonden, omdat Christus al zijn zonden op Zich heeft genomen. Daarvoor mogen we Hem danken en prijzen!