Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 25 februari

(…) de poel die van vuur en zwavel brandt. Dit is de tweede dood.
Openbaring 21 vers 8

De Belgische politie hield twee auto’s aan. Ze hadden meer dan 190 kilometer per uur gereden. Het was een straatrace. De rijbewijzen van de twee mannen uit Zoutleeuw die achter het stuur hadden gezeten, werden in beslag genomen. In beide auto’s zaten ook nog passagiers, waaronder nota bene twee jonge kinderen.

Levensgevaarlijk! Nog veel gevaarlijker is het om de bekering tot God voor je uit te schuiven. Dat levert immers het gevaar op van de tweede dood.

Het is te gruwelijk voor woorden. De tweede dood is de poel die van vuur en zwavel brandt. God heeft die gemaakt voor de duivel en zijn demonen. Maar mensen die niet voor God willen buigen en weigeren hun zonden te belijden, zullen daar ook belanden. Het is een vreselijke kwelling, zonder einde!

God heeft ons mensen onuitsprekelijk lief. Daarom is het Zijn oprechte en vurige wens dat we allemaal in Zijn hemel komen. Hij wil ons eeuwig gelukkig maken. Hij had er zelfs Zijn eigen Zoon voor over. De Heere Jezus ging daartoe in de dood. Geloof dan ook in Hem!