Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 2 december

(…) opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn, en elke tong zou belijden dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader.
Filippi 2 vers 10 en 11

Bij het politiebureau in Den Helder werd twee jaar geleden een bloemetje afgeleverd. Er zat een kaartje bij het witte boeket: ‘Bedankt voor de goede service, zeker vijf sterren! Ik wil alleen niet meer terugkomen. Groet, B.’ – De man had een nachtje in de cel moeten doorbrengen. Dat was verdiend. Hij droeg zijn lot. Hij wilde de agenten bedanken. Dat, vond hij, hadden ze ook verdiend.

De Bijbel laat er geen twijfel over bestaan: alle mensen die weigeren voor God te knielen en hun zonden te erkennen, worden eeuwig opgesloten. De hel is een vreselijke plaats.

Ze zullen allen moeten erkennen dat ze het verdiend hebben. Ze hebben immers gezondigd. Bovendien wilden ze Gods aanbod om gered te worden, niet aannemen. Allen zullen moeten buigen voor Jezus Christus en erkennen dat hun veroordeling terecht is. Het is vele malen verstandiger om nu al voor Hem te buigen; dan ontvangen we immers genade!

 

Het dagboek bestellen?