Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 17 juni

Allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God.
Romeinen 3 vers 23

Twee jaar geleden doorzocht de politie een loods in Rotterdam. Op de bovenverdieping was over de breedte van het pand een muur gemetseld. In de geheime ruimte daarachter lag een enorm aantal pakketten met methamfetamine. Het was de grootste vondst ervan in Europa ooit: 2500 kilogram. De straatwaarde liep in de honderden miljoenen euro’s. De lading harddrugs werd in een oven vernietigd. Het spul, crystal meth, houdt de gebruiker wel twaalf tot vierentwintig uur wakker. Het is uitputtend, zowel lichamelijk als geestelijk, en bijzonder verslavend. Het kan ook nog blijvende hersenschade veroorzaken. Als dat de gevolgen zijn, waarom begin je er dan aan?

Ja, even een andere vraag. De zonde berooft je van je zielenrust. Als je eraan begint, raak je in de macht ervan. Zonde mat je af en levert eeuwige opsluiting in de hel op. Wie gaat dan ook zondigen?

Wij allemaal. We hebben állen gezondigd. Zo werd onze eindbestemming niet de heerlijkheid van God, maar de verschrikking van de poel van vuur. Alleen door de dood van de Heere Jezus kunnen onze zonden worden weggedaan en kunnen we in de hemel komen!