Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 16 december

(…) opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn, en elke tong zou belijden dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader. 
Filippi 2 vers 10 en 11

Een 35-jarige man van Georgische afkomst had een verleden als dakloze. Vorig jaar woonde hij in Eindhoven. De politie deed er een inval. Er werd nogal wat contant geld aangetroffen: 12,5 miljoen euro. Het was de grootste partij ooit die in beslag is genomen. De agenten vonden er ook nog een geldtelmachine en wat vuurwapens. De man was niet bereid om vragen te beantwoorden.

Voor de aardse rechter bestaat zwijgrecht. Voor de hemelse Rechter niet. Iedereen komt voor Hem te staan. Hij stelt geen vragen om achter de waarheid te komen. Die weet Hij immers. Ieder mens zal echter moeten toegeven dat Zijn beoordeling klopt en dat Zijn vonnis rechtvaardig is.

Iedereen zal dan ook beseffen dat hij het oordeel in de hel heeft verdiend. Het zal ook tot iedereen doordringen dat hij door het Evangelie niet te geloven, de mogelijkheid tot redding van de hand heeft gewezen. Wat zal dat ongelooflijk bitter zijn!

 

Het dagboek bestellen?