Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 9 mei

U bent tot vrijheid geroepen, broeders, alleen niet tot die vrijheid die aanleiding geeft aan het vlees; maar dien elkaar door de liefde.
Galaten 5 vers 13

De 31-jarige Allen Lewis zat in de gevangenis in het Amerikaanse Kentucky. Hij moest naar de rechtbank worden gebracht. Tijdens het transport klaagde hij dat zijn handboeien hem pijn deden. Een agent keek ernaar. Toen hij er één had losgemaakt, lukte het Lewis te vluchten.

Op een snelweg in de buurt probeerde hij een lift te krijgen. Al snel stopte een auto. Daarin zat een agent. Toen die de handboeien zag bungelen, wist hij genoeg. Hij was graag bereid de man mee te nemen, en leverde hem weer af bij de gevangenis.

Vrijheid is een groot goed. Is het niet mooi dat God ons die vrijheid wil geven? Hij nodigt alle mensen daartoe uit. We zijn tot die vrijheid geroepen.

Wie in de Heere Jezus gelooft, is bevrijd van de macht van de zonde. Hij is ook niet meer onder het juk van de wet. Hij is vrij! Ja, om God te dienen.

De waarschuwing in onze dagtekst is belangrijk. We zijn niet vrij om onze eigen wil te doen, maar om God te dienen én om elkaar te dienen.

 

Het dagboek bestellen?