Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 8 februari

God dondert wonderbaar met Zijn stem; Hij doet grote dingen en wij begrijpen ze niet. Want Hij zegt tegen de sneeuw: Wees op de aarde.
Job 37 vers 5 en 6

In landen zonder bergen komen geen lawines voor. We kunnen ons daarom maar moeilijk voorstellen wat voor krachten daarbij vrijkomen. Sneeuw in een lawine kan een snelheid bereiken tot 130 kilometer per uur. Bij een grote lawine komt zo 100 miljoen kilogram sneeuw naar beneden. Dan knappen bomen af en worden gebouwen verwoest. Elk jaar overlijden er mensen aan.

God bestuurt alles. Wie kent niet de foto van die hand die de aardbol draagt? Zo draagt de Heere Jezus alles door Zijn krachtig woord. Inderdaad, wij begrijpen lang niet alles wat Hij doet. Als mensen door een lawine of door ander natuurgeweld om het leven komen, wie kan dat verklaren?

God verlangt niet van ons dat we Zijn handelen begrijpen, maar dat we het aanvaarden. Dat we daarin rust kunnen vinden. Het staat immers als een paal boven water dat Hij liefde ís en ons liefhééft. Dat heeft Hij op Golgotha overduidelijk bewezen. Daar liet Hij Zijn eigen Zoon in onze plaats sterven. Nu, aan de liefde van zo’n God mogen we toch niet twijfelen?

 

Het dagboek bestellen?