Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 4 januari

En de zee gaf de doden die in haar waren. Ook de dood en het rijk van de dood gaven de doden die in hen waren, en zij werden geoordeeld, ieder overeenkomstig zijn werken.
Openbaring 20 vers 13

Op 4 januari 1967 probeerde Donald Campbell het snelheidsrecord op het water te verbreken. Dat lukte hem ruimschoots: in zijn speedboot Bluebird K7 racete hij met 512 kilometer per uur over het water. Toen kwam de boeg heel langzaam uit het water en sloeg hij achterwaarts over de kop. De man was op slag dood. Tot 2001 lagen zijn lichaam en het wrak op de bodem van Coniston Water, een groot meer in Engeland. Toen werden ze boven water gehaald.

Allen die een watergraf hebben gehad, zullen opstaan. Ook allen die door het vuur verbrand zijn. Ook allen die gewoon begraven zijn. Simpel: elk mens zal opgewekt worden en voor God verschijnen. – Dan volgt het oordeel.

Het is afschuwelijk als wij be- en geoordeeld zullen worden naar onze werken. Want we zijn allemaal zondaars! Ons einde zou vreselijk zijn. We mogen dankbaar zijn dat God een uitweg heeft geboden: door het geloof in Zijn Zoon Jezus Christus worden we gered, op grond van Zijn sterven aan het kruis.

 

Het dagboek bestellen?