Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 4 april

God heeft een blijmoedige gever lief.
2 Korinthe 9 vers 7

Saal an der Donau ligt in de Duitse deelstaat Beieren. Op het altaar in een kerk daar werd een envelop aangetroffen. Daarin zaten biljetten van 500 euro – en niet slechts een paar. Het ging om 160.000 euro. De gever had erop geschreven dat het geld voor Afrika bedoeld was. – Geven is iets goeds. God houdt van gevers. Zelf is Hij de grote Gever. Hij gaf immers Zijn eigen Zoon. Dat was Zijn enige Zoon. Die betekende alles voor Hem.

Zo’n voorbeeld hebben we voor ogen. Dat mogen we navolgen. De ervaring leert ook dat geven werkelijk gelukkiger maakt dan ontvangen. Het gaat er wel om waarom we geven. Er zijn ook mensen die denken met een groot geldbedrag hun geweten te kunnen reinigen. Ze hopen zo hun schuld voor God af te kopen. Eigenlijk willen ze zo een plaatsje in de hemel kopen. Dat is onmogelijk!

Alle ‘plaatskaarten’ voor de hemel zijn al gekocht. De Heere Jezus heeft ze allemaal betaald: met Zijn eigen bloed. Wie straks de hemel binnen wil gaan, zal dat aan Hem moeten vragen. Nee, niemand kan zo’n ‘toegangskaartje’ van Hem overkopen. Hij schenkt ze, uit genade, aan ieder die in Hem gelooft!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage