Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 31 oktober

Niemand heeft een grotere liefde dan deze, namelijk dat iemand zijn leven geeft voor zijn vrienden.
Johannes 15 vers 13

Voor de kust van Israël waren eind oktober 2018 twee kinderen aan het zwemmen. Ze raakten in problemen. Twee mannen uit Putten, Bert Besselsen en een predikant, doken in de Middellandse Zee. De beide kinderen en de dominee kwamen heelhuids uit het water; Bert Besselsen schoot er het leven bij in.

Wat heeft de Heere Jezus Christus niet gedaan! Hij zag ons mensen niet alleen in doodsgevaar, maar in de macht van de zonde. Gods oordeel zou onherroepelijk over ons komen. In Zijn grote liefde schoot de Heiland te hulp. Hij werd Mens en ging naar het kruis om ons te redden. Dat kostte Hem het leven. Dat was niet een risico dat Hij had aanvaard. Nee, het stond vast dat Hij dan Zelf moest sterven.

Bovendien, het was niet ‘alleen maar’ het lichamelijke sterven. Christus droeg aan het kruis de straf over onze zonden. Hij werd daar door God verlaten en geslagen. Dat deed Hij uit liefde tot u en mij! – Je leven geven voor een vriend, is een geweldig grote liefde. Bert Besselsen gaf zijn leven voor onbekenden. De Heere Jezus stierf zelfs voor haters en vijanden!

 

Het dagboek bestellen?