Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 23 mei

Telkens wanneer de boze geest van God over Saul kwam, gebeurde het dat David de harp nam en erop tokkelde. Voor Saul was dat dan een verademing: het ging beter met hem en de boze geest week van hem.
1 Samuël 16 vers 23

De heer Wampfler is een kaasmaker uit Zwitserland. Hij was ervan overtuigd dat de smaak van kaas verandert als er tijdens het rijpen muziek wordt gespeeld. Hij wilde het gaan testen, samen met de Universiteit van Bern.

Hij maakt de bekende Emmentalers. Sommige kazen krijgen elke avond klassieke muziek te horen. Andere kazen weer een andere soort muziek. En weer andere moeten het zonder muziek stellen. Het wachten is op de fijnproevers. Zou aan het einde van de periode van het rijpen de smaak verschillen?

Muziek heeft op mensen grote invloed. Vaak nog veel meer dan we denken. Het voorbeeld van Saul laat dat wel heel duidelijk zien. Denken we daar ook aan als we muziek horen?

We weten wie de overste van de wereld is: de satan. Is de muziek die de wereld te bieden heeft, dan een goede keus voor hen die bij de Heere Jezus horen?

 

Het dagboek bestellen?