Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 22 februari

(…) namelijk hun die met volharding het goede doen en heerlijkheid, eer en onvergankelijkheid zoeken: het eeuwige leven.
Romeinen 2 vers 7

Een Franse toerist werd in februari 2019 opgepakt voor het laten rondvliegen van een drone bij het gebouw van het parlement van Myanmar, in de hoofdstad Naypyidaw. Waarom hij dat deed, was niet direct duidelijk.

oiets was er een tijdje daarvoor ook al gebeurd. Drie journalisten probeerden met een drone opnames te maken bij hetzelfde parlementsgebouw. Ze kregen een gevangenisstraf van twee maanden.

Het laat zien waartoe de mens met moderne middelen in staat is. Moderne apparatuur is natuurlijk niet slecht, maar het gaat erom: Wat willen we ermee bereiken? Gebruiken we het voor het goede of gebruiken we het voor het kwade?

Een mens is van nature geneigd om het kwade te doen. Als christenen zijn we anders. We beseffen dat de Heere Jezus voor onze zonden is gestorven en dat we daardoor het eeuwige leven hebben ontvangen. Daaraan mogen we ons vasthouden. Laten we ook volharden om het goede te doen, tot eer van God!

 

Het dagboek bestellen?