Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 21 november

Zo zal ook de opstanding van de doden zijn. Het lichaam wordt gezaaid in vergankelijkheid, het wordt opgewekt in onvergankelijkheid.
1 Korinthe 15 vers 42

In Kazachstan ligt de plaats Tomarli. Daar verdween een 63-jarige man spoorloos. Zijn naam is voor ons een tongenbreker: Ajgali Soepjgaljev. Enkele weken later werd een zwaar verbrand lichaam gevonden. Volgens DNA-onderzoek stond voor 99,2 procent vast dat hij het was. De Kazach werd begraven. – Twee maanden later, in november 2018, stond hij weer voor de deur. Hij had een tijdje in een naburig dorp gewerkt.

Dit had niets te maken met de opstanding van de doden. Het was simpel een vergissing. De opstanding is nog toekomst. Hoe ver het in de toekomst ligt? Dat weet God de Vader alleen. Maar dát de doden zullen opstaan, is zeker.

Het wordt een opwekking in onvergankelijkheid. Dat wil zeggen dat het hiernamaals eeuwig duurt. Er komt nooit een einde aan. Dat is voor ons niet voor te stellen, maar de Bijbel laat ons dat duidelijk weten. Als dat tot je doordringt, besef je ook hoe belangrijk het is dat een mens zich tot God bekeert. Zo alleen wordt hij voor eeuwig gelukkig.

 

Het dagboek bestellen?