Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 21 maart

Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden.
1 Petrus 5 vers 8

Het plaatsje Kutztown ligt in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De politie daar plaatste een wel heel opmerkelijke oproep op Facebook: ze zochten drie mensen die zich vrijwillig laveloos wilden drinken. Het ging erom dat agenten in opleiding konden oefenen hoe ze met dronken mensen in het verkeer moeten omgaan. De drie proefpersonen moesten wel een schoon strafblad hebben. En er moest een helper bij zijn die zich over hen zou ontfermen.

God roept ons in de Bijbel meerdere keren op om nuchter te blijven. Letterlijk. Maar ook figuurlijk. De satan doet wat hij kan, om zoveel mogelijk mensen in het ongeluk te storten. Wie z’n tijd in de kroeg en discotheek doorbrengt, moet niet verbaasd zijn als de duivel hem in zijn macht krijgt. Het is aan te raden om ver van de rand van de afgrond weg te blijven. Wie steeds maar nieuwsgierig over het randje kijkt, kukelt een keer naar beneden.

Wie dicht bij de Heere Jezus blijft, met Hem leeft, werkelijk bidt en graag de Bijbel leest, zal ervaren dat God hem vasthoudt en voor de boze bewaart!

 

Het dagboek bestellen?