Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 2 mei

Het is beter tot de HEERE de toevlucht te nemen.
Psalm 118 vers 8

Spitsbergen is een eiland in de Noordelijke IJszee. De grootste nederzetting daar heet Longyearbyen. De tweeduizend inwoners kennen elkaar allemaal. Een 29-jarige Rus overviel er de bank. De buit bestond uit omgerekend 7.000 euro. Hij kon alleen niet van het eiland af. Op het vliegveld werd hij in de kraag gevat. Hij belandde in een cel in het Noorse Tromso.

Een vluchtweg, een nooduitgang is van groot belang. Zeker als je geweten je aanklaagt. Als je beseft dat God je vinden zal en dat het oordeel dus dreigt.

Wat een geluk: er bestaat zo’n vluchtweg! Het is goed, ja, het allerbeste om je toevlucht te nemen tot de Heere God. Eén ding is daarbij wel beslissend. Die Rus probeerde alleen te vluchten om zijn straf te ontlopen, maar wel te genieten van het geld dat hij had buitgemaakt. Wie tot God gaat, moet zijn schuld erkennen en zijn zonde belijden.

Is dat makkelijk? Nee. Onze trots zit ons in de weg. Erkennen dat we gezondigd hebben en vanbinnen totaal verdorven zijn, dat is zo moeilijk. Maar de gevolgen zijn heerlijk: God vergeeft dan alles. We worden rechtvaardig in Zijn oog.

 

Het dagboek bestellen?