Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 18 juli

Laat het U behagen, Heere, mij te redden; Heere, kom mij spoedig te hulp.
Psalm 40 vers 14

In juli 2018 waren twee dames uit Amerika op vakantie in Portugal. Ze kwamen in een lift vast te zitten. Ze hadden de noodknop ingedrukt, maar na twintig minuten was er nog niemand komen opdagen. Via Google zochten ze het nummer van de ‘Lisbon Police’ op. Zo belden ze met de politie van de gelijknamige plaats in de Amerikaanse staat Maine. Cathy Roy kreeg hen aan de lijn en zocht zelf contact met haar Portugese collega’s. Ze bleef aan de lijn, tot de hulp voor haar landgenoten kwam opdagen.

Om hulp te krijgen, is het nodig bij de juiste persoon aan te kloppen. Wie kan hulp bieden in de nood waarin we zitten door onze zonden? God alleen. Hij is immers Degene tegen Wie we hebben gezondigd. Daarom is Hij ook de Enige Die ons die zonden kan vergeven.

Het is inderdaad mogelijk dat Hij vergeeft. Dat wás niet zo, maar dat heeft Hij mogelijk gemaakt. Daartoe liet Hij Zijn eigen Zoon naar het kruis gaan. Daar legde Hij de straf over onze zonden op Hem. Omdat Christus de straf droeg, kan Hij ons alles vergeven. Dat doet Hij graag, als wij ze voor Hem belijden.

 

Het dagboek bestellen?