Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 15 augustus

Verwonder u niet dat Ik tegen u gezegd heb: U moet opnieuw geboren worden.
Johannes 3 vers 7

Op een zaterdag in augustus 2018 waren Sandy en Alicia McDonald op een van de Scilly-eilanden, voor de kust van het Engelse Cornwall. Vroeger dan gedacht, kreeg de zwangere vrouw weeën: de baby kondigde zijn komst aan. Op het eiland was geen verloskundige. Daarom haalde een helikopter van de Britse kustwacht het stel op. Tijdens de terugvlucht naar het ziekenhuis in Truro, een halve kilometer boven het stadje Penzance, werd Torran geboren. – Hopelijk wordt hij straks nog een keer geboren: als hij zich tot God bekeert en in de Heere Jezus gelooft!

De Heere Jezus zei tegen de theoloog Nicodemus dat hij opnieuw geboren moest worden. Hij was erg verbaasd en snapte er niets van. Dat is wel te begrijpen: als iemand nog niets van het evangelie kent en dan hoort dat hij nog een keer geboren moet worden, staat hij zeker raar te kijken.

Wij weten: het gaat om een geestelijke geboorte. Wie de Heere Jezus als zijn Zaligmaker aanneemt, ontvangt een nieuw leven. Dat is het leven uit God. Zo wordt hij Gods eigen kind. Die pasbekeerde is als een baby die mag opgroeien in het geloof.

 

Het dagboek bestellen?