Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 14 maart

Het gebeurde, toen zij op het veld waren, dat Kaïn zijn broer Abel aanviel en hem doodde.
Genesis 4 vers 8

Een toerist uit Taiwan kocht in de Italiaanse stad Florence een ijsje. Hij moest er 25 euro voor betalen. Volgens de verkoper waren ze zo duur, omdat ze bijzonder lekker waren. De politie werd ingeschakeld. Die gaf de ijssalon een bekeuring van 2.000 euro. Dat mensen elkaar oplichten, is iets van alle tijden. Ze hebben elkaar altijd al belogen en bedrogen, beledigd en gekwetst. Ja, ze hebben elkaar pijn gedaan en zelfs vermoord. Dat begon al bij de eerste mens die werd geboren.

Mensen doen anderen geen kwaad omdat díe slecht zijn, maar omdat zij zélf verdorven zijn. Dat wordt op Golgotha volkomen duidelijk. De Heere Jezus was zonder enig gebrek. Hij had enkel goede dingen gedaan en mensen genezen en gezegend. Toch werd Hij gehaat en gekruisigd.

Wie daarover nadenkt, komt tot diepe bewondering voor God de Vader. Voor zulke mensen stond Hij Zijn veelgeliefde Zoon af! Voor zulke slechterds zond Hij Hem naar het kruis. Wíj waren van nature niet aantrekkelijk voor Hem, maar de liefde komt uit Zijn hart. God is liefde!

 

Het dagboek bestellen?