Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 13 juni

HEERE, U doorgrondt en kent mij (…) U begrijpt van verre mijn gedachten.
Psalm 139 vers 1 en 2

Sara en Iris, twee tienermeisjes, willen agent worden. Ze zijn er al druk mee bezig. Dankzij hen pakte de politie in een jaar tijd in het centrum van Rotterdam zeventig zakkenrollers op. De twee haalden ze er gewoon tussenuit. Hun kleding is vaak al een paar jaar uit de mode. Ze steken de winkelstraat steeds weer over. Ook kijken ze vaak achterom. Hun slachtoffers zijn vaak ouderen of jonge meisjes die alleen maar oog hebben voor hun mobieltje.

Als zelfs mensen al de boeven herkennen, zal God dan iets ontgaan? Hij is immers de Schepper, de Maker van alle mensen. Hij kent Zijn pappenheimers. Hij ziet niet alleen wat ze doen en hoort wat ze zeggen, maar Hij weet wat ze denken en kent hun hart.

Dat is heerlijk om te weten. Nee, niet als je niet bereid bent om je zonden toe te geven en ze eerlijk voor Hem te belijden. Dan is Gods alwetendheid alleen maar lastig en vervelend. Toch zul je ermee te maken krijgen, op z’n laatst als je voor Zijn troon komt te staan. Het is vele malen beter om nu al naar Hem toe te gaan en Hem om vergeving te vragen. Omdat Hij alwetend is, doet Hij dan ook echt álle zonden weg!

 

Het dagboek bestellen?