Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 11 april

Hun is overkomen wat een waar spreekwoord zegt: De hond is teruggekeerd naar zijn eigen uitbraaksel en de gewassen zeug naar het rondwentelen in de modder.
2 Petrus 2 vers 22

Tim en Silke Muysewinkel hebben een minivarken als huisdier. De Göttinger weegt toch zo’n 65 kilogram en gaat overal met z’n baasjes mee naartoe. Als het moet, loopt Bacon netjes aan de lijn. Het kostte veel geduld en een berg vegetarische koekjes om het dier zindelijk en gehoorzaam te krijgen. Nu is hij met geen stok in een modderbad te krijgen. Bacon kiest voor een zwembad met schoon water.

Normaal geniet een varken ervan zich in de modder rond te wentelen. Dat beeld gebruikt God in de Bijbel om duidelijk te maken dat de natuurlijke mens steeds weer neigt tot de zonde. Daarin vindt hij z’n genot.

Wat is het vreselijk als iemand die heeft gezegd dat hij bij de Heere Jezus hoorde en Hem wilde volgen, afdwaalt en in de zonde gaat leven. Dat is iets heel anders dan in de zonde vallen. Ook als kinderen van God struikelen we. Maar we voelen ons er ongelukkig bij en willen dat zo snel mogelijk in orde maken. Als iemand geniet van een leven in de zonde, ziet zijn toekomst er donker uit.

 

Het dagboek bestellen?