Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 1 augustus

Wreek uzelf niet, geliefden, maar laat ruimte voor de toorn, want er staat geschreven: Mij komt de wraak toe, Ik zal het vergelden, zegt de Heere.
Romeinen 12 vers 19

Vorig jaar hield een hovenier de gemoederen in Duitsland behoorlijk bezig. De man had zelfmoord gepleegd. Maar eerst had hij op meerdere plaatsen explosieven verstopt. Inderdaad, bij mensen met wie hij ruzie had gehad. Zo was een arts voor de deur van zijn praktijk omgekomen; hij had een vermomd explosief opgeraapt en dat ontplofte in zijn handen. En twee vrouwen waren gewond geraakt toen een explosief in hun houtkachel uit elkaar knalde. Dat had de tuinman in een stuk hout gestopt.

Wraak is nooit op zijn plaats. God zegt ons: ‘Wreek je niet, Ik zal het vergelden!’ Dat zijn twee dingen: Wij mogen ons niet wreken, maar God zal alles vergelden.

Dringt dat tot ons door? God zal alles vergelden! Is dat niet iets om vreselijk bang voor te zijn? Nou en of: als God begint met Zijn vergelding, berg je dan!

‘Waar?’, is dan de vraag. ‘Waar kan ik mij bergen voor Gods oordeel?’ – Bij de Heere Jezus Christus. Alleen achter Zijn kruis, achter Zijn bloed zijn we veilig.

 

Het dagboek bestellen?