Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 8 juli

Noach werd landbouwer en plantte een wijngaard. Hij dronk van de wijn en werd dronken; en hij ontkleedde zich midden in zijn tent.
Genesis 9 vers 20 en 21

Drie jaar geleden werd de speekseltest ingevoerd. Zo kan op simpele manier ter plekke worden vastgesteld of iemand drugs heeft gebruikt. Vele honderden mensen zijn er sindsdien zo op betrapt dat ze onder invloed van drugs en/of alcohol achter het stuur van hun auto zaten. Een auto besturen, terwijl je onder invloed bent, is levensgevaarlijk. Je brengt niet alleen jezelf in gevaar, maar ook anderen.

Noach is één van de geloofshelden uit het Oude Testament. Zelfs hij lette even niet op en dronk te veel; hij wist niet meer wat hij deed.

Wat een waarschuwing voor ons! De Bijbel roept ons op om waakzaam te zijn. Het gevaar schuilt in een klein hoekje. Echt slechte dingen beginnen bijna altijd in het klein – en ongemerkt wordt dat kleine, schattige jonkie een groot en verslindend monster.

Daarom is het zo nodig erop te letten dat we niet beginnen af te wijken van de Bijbel. Als dat afdwalen is begonnen, kunnen we binnen de kortste keren hopeloos verdwaald zijn. Daarom: ogen open!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage