Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 9 juli

Pas er ook voor op dat u uw ogen niet opslaat naar de hemel, en de zon, de maan en de sterren ziet, heel het leger aan de hemel, en u laat verleiden om u voor hen neer te buigen en hen te dienen.
Deuteronomium 4 vers 19

De Technische Universiteit in Delft heeft een naam hoog te houden op het gebied van auto’s die enkel op zonne-energie worden voortgedreven. Twee jaar geleden wonnen ze in Zuid-Afrika weer een race. De wedstrijd duurde acht dagen. Het lukte het studententeam uit Delft om met hun wagen, de Nuna9S, ruim 4.030 kilometer af te leggen. Ze bleven hun grote rivaal uit Japan daarmee ruim voor.

De zon slingert een immense hoeveelheid energie het heelal in. Wat daarvan de aarde bereikt, is maar een piepklein beetje. En toch is dat al gigantisch veel.

Díe zon heeft God geschapen door enkel een woord te spreken. En niet alleen ‘dat éne zonnetje’, maar het hele heelal met z’n ontelbare sterren en planeten.

Daarom wil God niet dat we de zon, de maan of de sterren gaan aanbidden, maar Hém. Hij heeft ons dat onmetelijke heelal gegeven, opdat we een kleine indruk krijgen van Zijn grootheid en almacht.

 

Het dagboek bestellen?