Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Vrijdag 10 juli

Waar de zonde is toegenomen, daar is de genade meer dan overvloedig geweest, opdat, evenals de zonde geregeerd heeft tot de dood, zo ook de genade zou regeren door gerechtigheid tot het eeuwige leven, door Jezus Christus, onze Heere.
Romeinen 5 vers 20 en 21

Waar komt het kwaad, het verkeerde vandaan? Deze vraag houdt heel wat mensen bezig die nadenken. Hoe is het bestaan van het kwaad in overeenstemming te brengen met een almachtige, goede God?

Daarop een afdoend en bevredigend antwoord te vinden, is misschien niet zo gemakkelijk. Maar bovendien: wat voor nut heeft dat nu voor ons? Is het niet beter eerst het gegeven te aanvaarden dat het kwaad er ís? En er ons mee bezig te houden hoe we ervan bevríjd kunnen worden? Dát heeft zeker nut!

Het kwaad – God noemt dat ‘zonde’ – is in ieder mens geworteld. Wie eerlijk is, zal dat toegeven. Daarom staan we als verantwoordelijke mensen allemaal schuldig tegenover God.

Onze toestand zou hopeloos zijn geweest als de genade van God niet bestond. Zij biedt ons allen eeuwig heil aan, een volkomen bevrijding van het kwaad – tot eer van God!

 

Het dagboek bestellen?