Gepost op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 11 juli

U zult niet stelen.
Exodus 20 vers 15

Twee jaar geleden huurde een vrouw uit de Canadese stad Cornwall een auto. Het was een Nissan Sentra. Twee weken later bracht ze haar auto terug naar het verhuurbedrijf. De man daar keek vreemd op, want het was een Nissan Infiniti.

Direct op de eerste dag van de huurperiode had ze boodschappen gedaan. Daarna was ze in de verkeerde auto gestapt. Die was niet op slot. En het starten ging simpel door middel van een knop. De Infiniti stond bij de politie als gestolen te boek. De Sentra wachtte braaf op de parkeerplaats.

Het was geen diefstal, maar een vergissing. God verbood al in de wet om te stelen. Dat is wat voor de mens die van nature hebzuchtig is!

God is zo heel anders! Hij verheugt Zich als Hij kan geven en uitdelen. Dat heeft Hij ook gedaan en Hij doet het nog steeds, met gulle hand.

Hij gaf Zijn eigen Zoon. Dat wil zeggen: alles wat Hij had. Hij liet Hem aan het kruis sterven voor mensen die tegen Hem hadden gezondigd. En díe mensen geeft Hij nu vergeving en verzoening, de behoudenis en het eeuwige leven – als zij zich maar tot Hem bekeren.

 

Het dagboek bestellen?