Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 8 januari

Niemand heeft een grotere liefde dan deze, namelijk dat iemand zijn leven geeft voor zijn vrienden.
Johannes 15 vers 13

Chito Shedden is een visser uit Costa Rica in Midden-Amerika. Vijfentwintig jaar geleden vond hij op de oever van een rivier een krokodil. Die had een ernstige kogelwond aan zijn kop. Chito nam het reptiel mee naar huis en verzorgde hem een half jaar. Toen was hij weer opgeknapt. Hij noemde hem Pocho. Hij gaat zelfs bij het vijf meter lange roofdier in het water en knuffelt met hem. De meeste mensen vinden hem een waaghals, maar zelf vertrouwt hij helemaal op zijn vriendschap met de krokodil.

Wat is ware vriendschap? Het hoogste bewijs is wel dat je voor een vriend je leven geeft. De Heere Jezus Christus ging nóg verder: Hij gaf aan het kruis Zijn leven voor vijanden. Voor mensen die Hem haatten. Voor schepselen die opstandig waren tegen hun Maker.

Juist omdat Hij voor hen stierf, kunnen ze gered worden. Wie nu in de Heere Jezus gelooft, wordt van een vijand een vriend van Christus. Hij wordt met God verzoend en Zijn kind. Hij heeft Jezus Christus dan lief en wil met Hem en voor Hem leven.

 

Het dagboek bestellen?