Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 4 maart

Excuus!

Door een vervelende fout is het stukje van 29 februari voor ‘Het Rechte Spoor’ wel geschreven en klaargemaakt, maar bij het drukken niet in het kalenderboekje opgenomen. Daar bieden we graag onze verontschuldigingen voor aan en we hopen op uw begrip!
Als ‘pleister op de wond’ bieden we u een gratis abonnement op ons tijdschrift ‘In Grazige Weiden’ voor 2020 aan. Bij het eerste nummer sturen we u bovendien een mooi gratis boekje mee.

Maakt u van dit aanbod gebruik? Klik dan hieronder:

 

Ga naar de mier, luiaard, zie zijn wegen en word wijs.
Spreuken 6 vers 6

In Zuid-Amerika, rond de rivier de Amazone, leven vuurmieren. In ontelbare aantallen. Hoe redden ze hun koningin, jongen en eitjes, als de jaarlijkse overstromingen plaatsvinden? Het is onvoorstelbaar: vele duizenden mieren gaan schouder aan schouder staan en haken hun pootjes in elkaar. Zo vormen ze een levend vlot. Daarop worden alle jongen en zwakken in veiligheid gebracht.

Inderdaad, als we naar de mieren kijken, kunnen we heel wat leren. Dat geldt voor de hele schepping. God heeft Zijn wijsheid daarin zichtbaar gemaakt.

Hoe is het mogelijk om je in de wonderen van de natuur te verdiepen, zonder daarin de bewijzen te vinden van Gods bestaan, van Zijn wijsheid en almacht? Dat is alleen mogelijk, omdat de mens zonder God verduisterd is in zijn verstand. Hij kan best heel intelligent zijn, maar hij begrijpt van de dingen van God en de eeuwigheid niets. Hij is als een blinde.

Als iemand voor God buigt en het evangelie gelooft, ontvangt hij niet alleen zondenvergeving en nieuw leven, maar wordt hij ook ziende!

 

Het dagboek bestellen?