Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 30 december

Wat betreft de (…) ongelovigen (…): hun deel is in de poel die van vuur en zwavel brandt. Dit is de tweede dood.
Openbaring 21 vers 8

Vuurwerk blijft mensen bezighouden. De één is er fel tegen: ‘Die herrie, ook voor de dieren, die verspilling van geld en ook nog slecht voor het milieu!’ Anderen vinden het prachtig. Bij die laatste groep hoorde een 24-jarige man die over de Duitse autosnelweg A31 reed, net over de grens bij Emmen. Hij botste met zijn busje tegen een vrachtwagen. In zijn laadruim had de man voor 10.000 euro aan zwaar vuurwerk liggen. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Bovendien was hij onder invloed van drugs. Gelukkig voor hem ontplofte het vuurwerk niet. Hij speelde met zijn leven en kreeg een ernstige waarschuwing. Zou hij die ter harte hebben genomen?

Elk mens die niet voor God wil buigen, speelt met vuur. Heel letterlijk. De Bijbel waarschuwt ernstig voor die vreselijke werkelijkheid: de ongelovigen belanden in de poel van vuur.

Is het fijn om daarover te spreken? Nee. Maar het is afschuwelijk als mensen daar komen zonder gewaarschuwd te zijn. Omdat we de mensen liefhebben, smeken we hen om in Jezus Christus te geloven!

 

Het dagboek bestellen?