Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 29 april

Wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede.
Romeinen 8 vers 28

Op 8 maart 2014 vertrok de Boeing 777-200ER van Kuala Lumpur naar Peking. Het vliegtuig was in perfecte staat en het weer was goed. Bij het verlaten van het luchtruim van Maleisië lieten de piloten weten dat alles in orde was. En daarna ging het fout.

Vlucht MH370 is niet vergeten. Het is waarschijnlijk in de Indische Oceaan gestort, maar ondanks jaren zoeken niet gevonden. De oorzaak? Zelfmoord van een inzittende? Een kaping? Het blijft gissen.

Gaat het bij veel mensen niet eender? Geen vuiltje aan de lucht, alles pico bello – en dan slaat het noodlot toe! Nee, dat is niet het noodlot. Het is Gods hand. Hij bestuurt de hele wereld, ook het leven van ieder mens heel persoonlijk. Het gebeurt achter de schermen, maar daarom is het niet minder werkelijk.

God grijpt vaak in levens in om ons iets te zeggen. We kunnen ervan overtuigd zijn: Hij heeft altijd het beste voor ons op het oog. Zijn liefde gaat immers naar alle mensen uit. Hij zoekt altijd hun heil en zegen. Wat is het heerlijk dat te weten: die grote en almachtige God Die alles bestuurt, wil voor mij altijd het beste!

 

Het dagboek bestellen?