Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 28 oktober

Laten wij blij zijn en ons verheugen en Hem de heerlijkheid geven, want de bruiloft van het Lam is gekomen en Zijn vrouw heeft zich gereedgemaakt.
Openbaring 19 vers 7

Een stel uit Heerhugowaard wilde gaan trouwen. Ze boekten online een zelfstandige trouwambtenaar. Via de telefoon namen ze de hele plechtigheid door. Op het afgesproken tijdstip stond de ambtenaar klaar in het Zeeuwse Kapelle. Het bruidspaar wachtte tevergeefs in Capelle aan den IJssel. Het was een vervelend misverstand.

Met de hemelse bruiloft straks zal niets misgaan. De Vader van de Bruidegom is immers de alwetende God. Elk huwelijk op aarde hoort een afspiegeling te zijn van de verhouding tussen Christus en Zijn bruid, de gemeente. Hij had haar zó lief dat Hij Zichzelf voor haar heeft overgegeven in de dood. Zij is Hem onderdanig en volkomen toegewijd, omdat Hij dat eenvoudig verdient.

Van Zíjn kant is alles volmaakt. En van onze kant? Wij schieten zo enorm tekort in onze onderworpenheid en overgave aan onze hemelse Bruidegom! Straks zijn we  bij Hem en zullen we ons eeuwig in Zijn liefde mogen verheugen en Hem daarvoor eren.

 

Het dagboek bestellen?