Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 29 oktober

Allen die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven kinderen van God te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven.
Johannes 1 vers 12

Een motoragent zag twee jaar geleden op de A15 bij Spijkenisse een blauw bestelbusje rijden. De wagen slingerde nogal. Hij besloot een praatje te gaan maken met de bestuurder. Het bleek dat die al sinds 1968 geen rijbewijs meer had. De man kreeg een bekeuring en werd door familie opgehaald.

Je papieren moeten in orde zijn. Anders loop je bij de overheid vroeg of laat vast. Dat geldt nog veel meer bij de hemelse Overheid, bij de almachtige God. Hij nodigt alle mensen uit om in Zijn hemel te komen, maar onze ‘papieren’ moeten wel kloppen. We hebben als het ware een toegangsbewijs nodig, ondertekend door een bevoegd persoon.

Het is natuurlijk beeldspraak. Ons paspoort om de hemel te mogen binnengaan, moet door de Heere Jezus ondertekend worden, met Zijn bloed. Want alleen op grond van Zijn sterven kunnen we Gods kinderen worden. Aan het kruis droeg Hij de straf over de zonden van allen die in Hem geloven. Daarom alleen kan God hun de zonden vergeven en hen tot Zijn eigen kinderen maken.

 

Het dagboek bestellen?