Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 24 juni

Toen de koning naar binnen was gegaan om de gasten te overzien, zag hij daar iemand die niet gekleed was in bruiloftskleding. En hij zei tegen hem: Vriend, hoe bent u hier binnengekomen terwijl u geen bruiloftskleding aan hebt?
Mattheüs 22 vers 11 en 12

De 19-jarige Cedella Roman uit Frankrijk was op bezoek bij haar moeder in Canada. Ze ging er een stukje joggen. Daarbij passeerde ze, zonder het te weten, de grens met de Verenigde Staten. De grenspolitie hield haar aan. Ze had geen juiste papieren bij zich. Het liep uit op twee weken cel in Amerika.

Om de hemel binnen te komen, is het juiste ‘paspoort’ nodig. Niet iedereen kan daar zomaar binnenlopen! Het probleem ligt in de zonden die we hebben bedreven en met ons meeslepen. Die moeten we kwijt. Hoe zouden we anders bij de heilige God kunnen verschijnen?

De Heere Jezus Christus is daarvoor gestorven. Hij nam aan het kruis onze zonden op Zich. De straf die wij hadden verdiend, onderging Hij. Wie nu zijn vertrouwen op Hem en Zijn kruis stelt, ontvangt volle vergeving. Die ontvangt als het ware een toegangsbewijs voor de hemel dat door de Heere Jezus Zelf ondertekend is, met Zijn kostbare bloed.

 

Het dagboek bestellen?