Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 23 september

U hebt mijn rouwgewaad losgemaakt en mij met blijdschap omgord. Daarom zal mijn eer voor U psalmen zingen en niet zwijgen. HEERE, mijn God, voor eeuwig zal ik U loven.
Psalm 30 vers 12 en 13

Eind september 2018 werd in Heerhugowaard een auto gestolen. Het was een knalrode Porsche, met Duits kenteken. Niet echt een wagen die je makkelijk en zonder opvallen doorverkoopt. Hij was dan ook binnen enkele dagen teruggevonden.

Lang plezier had de dief er niet van gehad. Dat heb je van geen enkele zonde. Zelfs áls je het genot of plezier wilt noemen, dat duurt hooguit een mensenleven. Als je sterft is het einde met de pret, want dan kom je voor God te staan.

Het is raadzaam nu al naar Hem toe te gaan en onze zonden te belijden. Dan ontvangen we vergeving. Dat is écht geluk. Want zo krijgen we rust voor ons geweten en vrede in ons hart. Dat levert ware blijdschap op. Het is een vreugde die eeuwig blijft bestaan.

Die blijdschap hebben we aan God te danken, want Hij stond Zijn Zoon af. We hebben die aan Christus te danken, want Hij ging in de dood. Daarom zullen we God en Zijn Zoon voor eeuwig loven!

 

Het dagboek bestellen?