Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 22 april

Ons burgerschap is echter in de hemelen, waaruit wij ook de Zaligmaker verwachten, namelijk de Heere Jezus Christus.
Filippi 3 vers 20

Een Marokkaanse jihadist zat in de Thalys van Amsterdam naar Parijs. Ayoub El Khazzani had een kalasjnikov bij zich. Hij wilde in de snelle trein een aanslag plegen. Hij opende al het vuur, maar drie Amerikaanse militairen overmeesterden hem. Het gebeurde in 2015. In april 2018 dienden de drie Amerikanen in Frankrijk een verzoek tot naturalisatie in. De Franse nationaliteit werd hun van harte gegund, als dank voor bewezen diensten.

Voor ons allemaal is het broodnodig om de ‘hemelse nationaliteit’ te krijgen. Daar willen we in het hiernamaals toch wonen? Wie om dat hemelse burgerschap verzoekt, krijgt het ook. God gunt dat ieder mens. Alleen níet als dank voor bewezen diensten. Het is op geen enkele wijze een beloning. Nee, het is genade, voor de volle honderd procent.

Toch ligt er wel een bewezen dienst aan ten grondslag. Het is het werk dat door de Heere Jezus aan het kruis is verricht. Hij droeg Gods straf over onze zonden. Door in Hem en Zijn verlossingswerk te geloven, worden we kinderen van God en hemelburgers.

 

Het dagboek bestellen?