Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 2 september

Nu dan, vergeef mij toch nog deze ene keer mijn zonde en bid vurig tot de HEERE, uw God, dat Hij alleen deze dodelijke plaag nog van mij wegneemt.
Exodus 10 vers 17

Na de zomervakantie in 2018 hadden honderden leerlingen in het Duitse Espenau nog enkele dagen langer vrij. In de basisschool hadden zich enorme aantallen kakkerlakken genesteld. Ze hadden weken de tijd gehad om een vast plekje te vinden en zich te vermeerderen. Het was een plaag. Heel wat kinderen zullen het prachtig gevonden hebben.

De tien plagen die over Egypte kwamen, vond niemand prachtig. Een uitbraak van kikkers, overal, zelfs in bed, muggen of luizen, steekvliegen, sprinkhanen: het waren enkele van Gods oordelen over een schuldig volk.

Een paar keer leek het of de farao van Egypte tot inkeer kwam, maar hij meende het niet. Hij verloor zelfs zijn oudste zoon en verdronk uiteindelijk zelf in de Rode Zee.

Ook nu laat God rampen over de wereld komen: aardbevingen, orkanen, tsunami’s. Wie luistert naar Zijn stem en laat zich tot bezinning brengen?

Wie oprecht zijn zonden belijdt, ontvangt vergeving!

 

Het dagboek bestellen?