Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 19 augustus

U moet bij uw uitrusting ook een schepje hebben, en het moet zó zijn dat u daarmee een gat graaft wanneer u buiten het kamp gaat zitten. Daarna moet u zich omkeren en uw uitwerpselen bedekken.
Deuteronomium 23 vers 13

In de gemeente Horebeke is maar 13 procent van de huizen aangesloten op het riool. Het is het laagste percentage in Vlaanderen. In Nederland zijn ook nog steeds zo’n 8.000 huishoudens die gebruikmaken van een septictank. De belangrijkste reden is dat ze te ver van het rioolstelsel af wonen.

De Israëlieten moesten tijdens de woestijnreis telkens een gat in het zand graven en daarna hun uitwerpselen bedekken. De geestelijke les is duidelijk – en tegelijk pijnlijk: wat uit de mens komt, is onrein!

We hebben van onze ouders een zondige natuur geërfd. Die erfenis konden we niet afwijzen. We weten het toch? Wat in onze harten opkomt, wat onze gedachten voortbrengen: het is lang niet altijd best. We schamen ons ervoor en vertellen het liever aan niemand. Toch is het nodig voor God onze schuld uit te spreken. Als we die belijden, kan Hij ons daarvan
reinigen, op grond van het sterven van Zijn geliefde Zoon.

 

Het dagboek bestellen?