Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 20 augustus

(…) in de hel, in het onuitblusbare vuur, waar hun worm niet sterft en het vuur niet uitgeblust wordt.
Markus 9 vers 43 en 44

Een jongeman achter het stuur van zijn auto viel op door zijn ‘sportieve rijgedrag’. Zo zei de politie het. Hij reed vanuit Arnhem richting Huissen. De agenten volgden. Waar 80 kilometer per uur was toegestaan, reed de beginnend bestuurder 190. Zijn rijbewijs werd voor vier maanden in beslag genomen. Hij moest een boete van 1750 euro betalen. Verder moest hij een cursus rijgedrag gaan volgen.

Wie denkt niet soms achteraf over zichzelf: ‘Waar zat toen en toen mijn verstand? Hoe heb ik het kunnen doen?’ – Het gaat lang niet altijd fout, maar je kunt het naderhand nog warm krijgen van je eigen capriolen en stommiteiten.

Zullen de mensen in de hel zichzelf straks ook niet afvragen: ‘Hoe kon ik zo dwaas zijn om het evangelie af te wijzen?’ Ja, ze zullen het zichzelf verwijten: ‘Had ik maar geluisterd! Had ik mijn zonden maar voor God beleden, dan was ik eeuwig gelukkig geweest!’ Dan is het te laat. Nu nog niet. Ieder mens kan zich vandaag nog tot God bekeren om gered te worden.

 

Het dagboek bestellen?