Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 18 maart

Ik loof de HEERE, Die mij raad heeft gegeven; zelfs ’s nachts onderwijzen mij mijn nieren.
Psalm 16 vers 7

Als je slaapt, zijn je hersenen net zo actief als wanneer je wakker bent. Tijdens de REM-slaap zijn ze zelfs enorm bezig. REM staat voor ‘Rapid Eye Movement’, het snel bewegen van je ogen. Je hersenen spelen dan een soort film af van beelden die je overdag hebt verzameld. Dat is nodig om allemaal indrukken te verwerken. Alles wat je hebt meegemaakt, krijgt dan z’n plekje.

God is een wijze Schepper. In de Bijbel heeft Hij dit al laten weten: ons innerlijke leven staat ’s nachts niet stil. Mensen zeggen niet voor niets: ‘Laten we er eerst een nachtje over slapen!’ Inderdaad, we hebben alle reden om de Heere God te loven. Zijn wijsheid is onbeperkt.

Wat is het grootste bewijs van Zijn wijsheid? Dat Hij een oplossing had voor het probleem van de zonde. Het was Zíjn plan om Zijn eigen Zoon als Baby geboren te laten worden. Om Hem naar het kruis te zenden en daar de straf te dragen voor al die mensen die van nature zó verdorven zijn en Hem zó slecht hadden behandeld. Zo’n plan hadden wij niet kunnen bedenken en nog minder kunnen uitvoeren.

 

Het dagboek bestellen?