Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 19 maart

Al is er nog geen woord op mijn tong, zie, HEERE, U weet het alles.
Psalm 139 vers 4

Een jonge vrouw ging op bezoek bij haar opa en oma in Heemskerk. Pal voor de deur lag een portemonnee. Die was van haar vader. Hij had hem in 1995 verloren. Hij had er nog aangifte van gedaan bij de politie. In 2018 legde iemand hem bij zijn ouderlijk huis op de stoep. Alle pasjes zaten er nog in; zijn oude adres was dan ook makkelijk te achterhalen. Wie hem daar had neergelegd, en ook waar de portemonnee al die jaren was geweest, bleef onbekend.

Het is soms een raadsel hoe dingen zoek kunnen raken. Nu was het een raadsel hoe die portemonnee weer opdook. Zulke geheimen bestaan voor God niet. Hij weet immers alles! – God is bovendien de Eeuwige. Hij staat boven de tijd. Daarom is het voor Hem net zo eenvoudig te weten wat morgen gebeurt, als wat gisteren gebeurd is. Al voordat wij iets zeggen, weet Hij het. Niets is voor Hem verborgen.

Het is vreselijk om voor zo’n God te moeten verschijnen, als je nog met zonden beladen bent. Wie in de Heere Jezus gelooft en daarom de vergeving van al zijn zonden heeft ontvangen, kan frank en vrij voor Hem staan. Hij is immers gerechtvaardigd!

 

Het dagboek bestellen?