Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 17 juni

De dingen van Hem die onzichtbaar zijn, worden sinds de schepping van de wereld uit Zijn werken gekend en doorzien, namelijk én Zijn eeuwige kracht én Zijn Goddelijkheid, zodat zij niet te verontschuldigen zijn.
Romeinen 1 vers 20

Vijf jaar geleden ontstond het eiland Hunga Tonga, enkele duizenden kilometers ten oosten van Australië. Het is het gevolg van een vulkaanuitbarsting. De verwachting is dat het eiland binnen dertig jaar weer door de golven wordt opgeslokt. Het krioelt er van het leven. Vogels vonden er een veilig plekje. In hun uitwerpselen zitten zaadjes waaruit de mooiste bloemen groeien.

Het is wonderlijk hoe mooi God de schepping heeft gemaakt. Nog steeds ontstaan daar weer mooie dingen uit. De natuur bewijst zo dat God bestaat, geeft onze dagtekst al aan.

De wetenschap heeft de wildste theorieën ontwikkeld om te verklaren hoe het leven op aarde is ontstaan. Alles is goed, als God maar weggeredeneerd kan worden! Mensen laten zo hun dwaasheid en blindheid zien. Als ze straks voor God staan, hebben ze echter geen excuus. De bewijzen van Gods bestaan en Zijn macht liggen voor het oprapen.

 

Het dagboek bestellen?