Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Dinsdag 16 juni

Ik dank mijn God altijd voor u, vanwege de genade van God die u gegeven is in Christus Jezus. U bent namelijk in alles rijk geworden in Hem.
1 Korinthe 1 vers 4 en 5

Cadeaubonnen worden graag gegeven. ’t Is makkelijk: je hebt niet het risico dat een cadeau niet in de smaak valt. Ieder jaar worden echter miljoenen cadeaubonnen helemaal niet verzilverd. Mensen vergeten er iets voor te kopen of ze raken de bonnen gewoon kwijt.

Veel erger is het dat God aan alle mensen een enorm geschenk aanbiedt: zondenvergeving en vrede met Hem – en dat heel wat mensen met dat aanbod helemaal niets doen!

Wie op dat aanbod ingaat, ontvangt schatten die de waarde van zilver en goud onmetelijk ver te boven gaan. Wat is nu waardevoller dan een rein geweten? Wat is meer waard dan vrede met God? Wat is belangrijker dan Zijn kind te zijn? – Waarom gaan mensen zo onverschillig aan dat aanbod voorbij? Omdat ze het belang ervan niet beseffen? Waarschijnlijk meer, omdat ze niet voor God op hun knieën willen gaan om te erkennen dat ze een zondaar zijn. Wie echter z’n trots overwint, wordt daardoor niet armer, maar onnoemelijk rijk.

 

Het dagboek bestellen?