Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 11 november

De bruiloftsgasten kunnen toch niet treuren zolang de Bruidegom bij hen is?
Mattheüs 9 vers 15

De bruiloft van Rio Nanda Pratama en Intan Syari uit Indonesië stond gepland voor 11 november 2018. De arts was daarvoor op weg naar huis, maar het vliegtuig waarmee hij reisde, viel kort na het vertrek uit Jakarta in zee. Een tijdje daarvoor had de man voor de grap tegen zijn verloofde gezegd dat hij misschien wel te laat zou komen voor de bruiloft. Zij moest de trouwfoto’s dan maar in haar eentje nemen en naar hem opsturen. Intan ging, gekleed in haar trouwjurk en met de trouwring aan, naar de fotograaf.

Wat zal zij in rouw zijn geweest! Als de bruidegom niet komt opdagen, treuren de bruiloftsgasten wel, maar de bruid onzeglijk veel meer.

De hemelse Bruidegom is de Heere Jezus. Hij is nu in de hemel. Wij die in Hem geloven, maken deel uit van Zijn bruid. Dat Hij niet lichamelijk bij ons is, maakt ons soms verdrietig. Maar we weten dat Hij spoedig komt. Hij haalt ons op. Dan wordt de bruiloft gevierd. We zullen dan voor het oog van de hele wereld voor eeuwig met Hem verbonden worden. Wat is dat een heerlijke toekomst! Daarvoor is Hij, onze Heiland en Bruidegom, naar het kruis gegaan.

 

Het dagboek bestellen?