Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 11 maart

Wat verborgen is, brengt hij naar buiten in het licht.
Job 28 vers 11

Een 20-jarige Spanjaard stapte een bank binnen. Hij bedreigde de vrouw achter de balie met een pistool. Er moest onmiddellijk 100 miljoen euro op zijn rekening worden bijgeschreven. Hulpvaardig gaf hij haar zijn bankpasje, zodat ze wist naar welke rekening ze het geld kon overmaken. Met het stortingsbewijs in zijn zak ging de man tevreden naar huis. Niet veel later belde de politie daar bij hem aan.

Over het algemeen proberen bankrovers anoniem te werken. Dat lukt natuurlijk nooit. Je kunt voor mensen misschien wel verborgen houden wat je uithaalt, maar voor God nooit.

Wat in de dagtekst wordt gezegd, gaat om de mens. Hoezeer geldt het dan niet voor zijn Maker? Hij ziet en doorgrondt alles. Niet alleen bankroven en diefstallen, niet alleen overtredingen van wetten die mensen hebben gemaakt, maar elke zonde. Hij ziet alles en brengt ook alles aan het licht. Uiterlijk als we voor Zijn troon komen te staan.

Wat is het dan belangrijk dat we door het bloed van de Heere Jezus Christus van al onze zonden gewassen zijn! Zo alleen kunnen we immers voor God bestaan.

 

Het dagboek bestellen?