Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 12 maart

Vang voor ons de vossen, de kleine vossen die de wijngaarden te gronde richten.
Hooglied 2 vers 15

De stad Gold Coast ligt in de staat Queensland, in Australië. Tony Harrison oefent daar het beroep uit van slangenvanger. In een zwembad in een achtertuin vonden de mensen een tapijtpython. Toen hij de slang had gevangen, bracht hij hem naar een dierenarts. Die verwijderde 513 teken uit zijn kop en lijf. Het is niet ongebruikelijk dat teken zich op slangen nestelen, maar zoveel had Harrison er nog nooit gezien. – Het zijn erg kleine beestjes, maar de gevolgen van een beet kunnen heel vervelend zijn. Net als die kleine vossen die de wijngaarden vernielen. Net als die kleine zonden die het eeuwige oordeel over iemand brengen!

Wij kunnen wel denken: ‘Nou ja, wat ik heb gedaan of gezegd, verdient wel niet de schoonheidsprijs, maar zó erg is het toch niet!’ – Daar denkt God anders over. En Hij is de Rechter. Het gaat niet om ónze mening, maar om Zíjn beoordeling. Daarvoor hebben we maar te buigen.

Als iemand voor Hem buigt en Zijn oordeel aanvaardt, als hij dan met berouw zijn zonden belijdt, vergeeft God hem alles. De hele schuld wordt kwijtgescholden.

 

Het dagboek bestellen?