Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 1 april

Ik ben God, en er is er geen als Ik, Die vanaf het begin verkondigt wat het einde zal zijn, van oudsher de dingen die nog niet plaatsgevonden hebben.
Jesaja 46 vers 9 en 10

Een 24-jarige Chinees wilde zijn oma eens verrassen. Hij liet zijn haren verven. Het waren nogal heftige kleuren. Toen hij bij zijn oma binnenstapte, kreeg die ter plekke een hartaanval. De vrouw moest in het ziekenhuis worden opgenomen. – Soms vallen verrassingen anders uit dan ze bedoeld zijn. Daar kan misschien iedereen wel wat over vertellen.

Als mensen kunnen we God nooit voor een verrassing plaatsen. Als de Eeuwige weet Hij altijd alles, wist Hij ook altijd alles. Het kost Hem niet meer moeite om te weten wat morgen zal gebeuren, dan te weten wat gisteren is gebeurd. God staat boven en buiten de tijd.

Dat kunnen we wel zo zeggen, maar we kunnen het niet snappen. Wij zijn maar kleine mensjes. Die eeuwige God zegt Zelf dat er niemand is als Hij. Geen mens op aarde, ook geen god die door de mensen is uitgedacht, is ook maar in de verste verte met Hem te vergelijken. Laat staan dat iemand Hem zou kunnen evenaren. Het is nodig vol ontzag en eerbied naar Hem op te zien en ons voor Hem neer te werpen!

 

Het dagboek bestellen?