Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Vrijdag 13 november

Ook u heeft Hij met Hem levend gemaakt, u die dood was door de overtredingen en de zonden, waarin u voorheen gewandeld hebt, overeenkomstig het tijdperk van deze wereld.
Efeze 2 vers 1 en 2

We zijn ons er vaak niet van bewust, maar we hebben een verschrikkelijke vijand: de satan. Die naam betekent ‘tegenstander’. Al in de hof van Eden bedroog hij de mens. Hij aarzelt ook nu niet hem aan te vallen met één van zijn vele wapens.

Hij wakkert onze hartstochten aan, zoals hebzucht, en op zedelijk gebied. Hij probeert ons de kant op te drijven van het occultisme en de vele ‘alternatieve’ geneeswijzen. Hij doet alles om ons verslaafd te maken aan bijvoorbeeld alcohol, drugs of internet. Ook poogt hij ons mee te zuigen in de draaikolk van feesten, disco’s, loterijen en gokkasten.

De satan is niet lui en niet dom. Hij speelt in op onze verlangens. Voor hem heiligt het doel alle middelen. Hij maakt ook gebruik van goede dingen die God heeft gegeven. Maar we kunnen goede moed hebben: hij is door Christus overwonnen! Hij weet dat. Hij weet ook dat hij nog maar een korte tijd heeft. Daarom gaat hij zo tekeer. Maar omdat hij verslagen is, kunnen we hem weerstaan, zolang we met Christus leven.

 

Het dagboek bestellen?